27.4 C
Ellinikó
19/05/2024
elliniko-argiroupoli.gr
ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη γυναικοκτονία της Αργυρούπολης

Κοινοποίηση

Ανακοίνωση για τον θάνατο της 41χρονης Όλγας από την Αργυρούπολη, που έχασε τη ζωής ενάμιση χρόνο περίπου μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της από τον σύντροφό της και δάσκαλο του τζούντο, γιατί του ζήτησε να χωρίσουν, εξέδωσε το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως επισημαίνει, πρόκειται για μια ακόμη γυναικοκτονία, καθώς ο θάνατός της οφείλεται σε άγρια ενδοοικογενειακή βία και ζητά να απαγγελθεί στον δράστη η κατηγορία της δολοφονίας εκ προθέσεως, αλλά και η κυβέρνηση να σταματήσει να στρουθοκαμηλίζει και να νομοθετήσει τον όρο γυναικοκτονία στον ελληνικό ποινικό κώδικα ως νέο έγκλημα.

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα υπέστη κατά τον ξυλοδαρμό της από τον 46χρονο σύντροφό της τον Ιανουάριο του 2022 μεγάλες κακώσεις και τραύματα που την κράτησαν για μήνες αρχικά στο νοσοκομείο και στη συνέχεια σε κέντρο αποκατάστασης, ώσπου μολύνθηκε με λοίμωξη του αναπνευστικού και πέθανε.

Η ανακοίνωση του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Η Όλγα της Αργυρούπολης είναι ακόμα μία δολοφονημένη γυναίκα.

Η Όλγα δολοφονήθηκε χθες, αλλά ξυλοκοπήθηκε από τα χέρια του συντρόφου της τον Ιανουάριο του 2022.

Δεν υπάρχουν ‘γιατί’ σε μια πράξη εξουσιαστική. Είναι ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ που προηγήθηκε μιας άγριας ενδοοικογενειακής βίας.

Μόλις αρχίσουμε να λέμε τις σωστές λέξεις, θα μάθουμε τελικά και την ουσία της πράξης. Θα μάθουμε πως δεν αρκεί να λέμε, αλλά και να νομοθετούμε κυρίως για να προλαμβάνουμε. Να προλαμβάνουμε να μη χάνονται ζωές γυναικών επειδή κάποιος θεωρεί ότι μπορεί να εξουσιάζει μια άλλη ζωή πέρα από την δική του.

Ζούμε σε μια κοινωνία που το «τέρας» δεν οπλίζεται μόνο του αλλά και από τους γύρω του, τα στερεότυπα και τις συνθήκες έμφυλης ανισότητας και πατριαρχίας που επικρατούν ακόμα. Μια κοινωνία που έχει εγκλωβιστεί στα «κουτιά» του καθωσπρεπισμού, του “τι θα πει ο κόσμος”, που δεν βοηθάει και δεν δίνει το χέρι όταν χρειάζεται γιατί αυτό φαίνεται άσχημο απέναντι στην εικόνα της τέλεια φτιαγμένης οικογένειας.

Ζητάμε να απαγγελθεί στον δράστη η κατηγορία της δολοφονίας εκ προθέσεως.

Ζητάμε, για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση να σταματήσει να στρουθοκαμηλίζει και να νομοθετήσει τον όρο γυναικοκτονία στον ελληνικό ποινικό κώδικα ως νέο έγκλημα.

Η κατοχύρωση του όρου θα βοηθήσει όχι μόνο στην νομοθετική αλλαγή αλλά θα συμβάλει και στη συνειδησιακή αλλαγή. Θα πάρει άλλη βαρύτητα στην καθημερινότητα μας. Θα το υπολογίζουμε και δε θα βλέπουμε κάθε φορά πίσω από το έγκλημα, νούμερα και αριθμούς, αλλά γυναίκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Καιρός: Βουτιά της θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Φωτιά σε πούλμαν στο Σπαθοβούνι – Μεταφέρει μαθητές από σχολείο της Αττικής

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

«Golden Visa»: Ευρεία σύσκεψη σήμερα για το μέλλον της – Τα σενάρια για τα νέα όρια επένδυσης