36.4 C
Ellinikó
19/07/2024
elliniko-argiroupoli.gr
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ

Πώς θα είναι ο δεύτερος πύργος κατοικιών του Ελληνικού

Κοινοποίηση

Πολυτελή διαμερίσματα στον δεύτερο πύργο κατοικιών του Ελληνικού, μετά τον ουρανοξύστη που έχει αναλάβει να κατασκευάσει η κοινοπραξία της γαλλικής Bouguyes με την Intrakat, έχει ξεκινήσει να προπωλεί η Lamda Development. Πρόκειται για ένα από τα ψηλά οικιστικά συγκροτήματα που σχεδιάζονται στο Ελληνικό, το οποίο θα βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το παραλιακό μέτωπο και δίπλα στο Μητροπολιτικό Πάρκο.

Πρόκειται για έργο που προωθείται αυτόνομα από τη Lamda Development με βάση σχέδια του Δανού αρχιτέκτονα Bjarke Ingels, ο οποίος ελέγχει το γραφείο Bjarke Ingels Group (BIG), με σημαντική διεθνή παρουσία στον τομέα των οικιστικών αναπτύξεων. Ο πολυβραβευμένος Ingels ίδρυσε την BIG το 2006 και από τότε έχει αναλάβει να σχεδιάσει πλήθος οικιστικών κυρίως συγκροτημάτων, αλλά και γραφείων (όπως της Google στο North Bayshore του Mountain View της Καλιφόρνια) κ.λπ.

Οι όροι της συμφωνίας που υπογράφουν οι υποψήφιοι αγοραστές για τα πολυτελή διαμερίσματα του δεύτερου πύργου κατοικιών είναι δρακόντειοι, σύμφωνα με το σχετικό υλικό που έχει στη διάθεσή του το powergame.gr. Για παράδειγμα, επιτρέπεται η ενοικίαση του διαμερίσματος, αλλά για ελάχιστο διάστημα τριών μηνών ετησίως στον ίδιο ενοικιαστή, «με στόχο να εξασφαλιστεί η υψηλή ποιότητα του Μητροπολιτικού Πόλου και του Έργου και των εγκαταστάσεων, καθώς επίσης και πως δεν παραβιάζεται η ιδιωτικότητα των κατοίκων του». Δεν μπορούν, δηλαδή, οι κατοικίες να μισθώνονται σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Ο αγοραστής δεσμεύεται, επίσης, πως δεν πρόκειται να πωλήσει σε τρίτο το διαμέρισμα στον δεύτερο πύργο κατοικιών μέχρι την πλήρη αποπληρωμή ή και την πλήρη παράδοση του ακινήτου από τη Lamda Development, με ελάχιστες εξαιρέσεις που συνδέονται με τη χρηματοδότηση της αγοράς. Για παράδειγμα, επιτρέπεται η μεταβίβαση του διαμερίσματος σε νομική οντότητα στην οποία ο αγοραστής, ο/η σύζυγος ή τα τέκνα ελέγχουν ποσοστό άνω του 50%. Κάθε απόπειρα πώλησης σε τρίτο πρόσωπο μέχρι την αποπληρωμή του ακινήτου ή την πλήρη παράδοση από τη Lamda θεωρείται πως παραβιάζει τη συμφωνία αγοράς.

Ο δεύτερος πύργος κατοικιών του Ελληνικού θα κατασκευαστεί με σχέδια του δανέζικου αρχιτεκτονικού γραφείου Bjarke Ingels Group © Lamda Development
Ο δεύτερος πύργος κατοικιών του Ελληνικού θα κατασκευαστεί με σχέδια του δανέζικου αρχιτεκτονικού γραφείου Bjarke Ingels Group © Lamda Development
Στο κείμενο προβλέπεται πως η τελική συμφωνία αγοράς των διαμερισμάτων στον δεύτερο πύργο κατοικιών που σχεδιάζει ο Bjarke Ingels πρέπει να έχει υπογραφεί το αργότερο μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2024 ή δώδεκα μήνες από την έκδοση της οικοδομικής άδειας του συγκροτήματος ή 12 μήνες από την υπογραφή της αρχικής συμφωνίας. Αν δεν τηρηθεί αυτό το χρονοδιάγραμμα, τότε η αρχική συμφωνία θεωρείται άκυρη, εκτός κι αν συμφωνήσουν για την παράτασή του ο πωλητής και ο αγοραστής.

Ο σχεδιασμός της Lamda Development προβλέπει πως στην πρώτη φάση ανάπτυξης του Ελληνικού, μέχρι το 2026, θα έχουν κατασκευαστεί και πωληθεί 1.500 κατοικίες από τις περίπου 8.000 που θα αναπτυχθούν συνολικά. Στην πρόσφατη παρουσίαση στους επενδυτές η διοίκηση της εισηγμένης είχε αναφέρει πως από τα 313 διαμερίσματα, βίλες ή μεζονέτες που προβλέπονται στο παραλιακό μέτωπο κατά την πρώτη φάση ανάπτυξης (στον ουρανοξύστη Riviera Tower και στα συγκροτήματα The Cove Villas και The Cove Residences) έχουν υπογραφεί προσύμφωνα ή συμφωνίες κράτησης για τα 288 και για τα υπόλοιπα 25 βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με υποψηφίους. Τα συνολικά προβλεπόμενα έσοδα από τις τρεις συγκεκριμένες οικιστικές αναπτύξεις προβλέπονται σε 1,118 δισ. ευρώ, από τα οποία θα έχουν εισπραχθεί 700 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου.

Μέσα στο τρέχον εξάμηνο θα αρχίσουν σταδιακά και πωλήσεις σε άλλα 1.230 διαμερίσματα που σχεδιάζονται κατά την πρώτη φάση ανάπτυξης του Ελληνικού, τα 251 από τα οποία βρίσκονται σε ψηλά κτίρια, όπως ο δεύτερος πύργος, 432 θα κατασκευαστούν στην πλευρά της Λεωφόρου Ποσειδώνος, άλλα 432 στην πλευρά του Αλίμου και 79 στην πλευρά της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, στην περιοχή του μεγάλου εμπορικού κέντρου. Τα έσοδα από αυτές τις αναπτύξεις υπολογίζονται σε 1,17 δισ. ευρώ.

Στις επόμενες φάσεις ανάπτυξης και μέχρι το 2037, με βάση την τελευταία παρουσίαση της Lamda Development, προβλέπεται να αναπτυχθούν συνολικά 900.000 τετραγωνικά μέτρα οικιστικών συγκροτημάτων με μέση τιμή πώλησης 7.800 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Σημαντικό τμήμα θα βρίσκεται στα ψηλά κτίρια, που σχεδιάζονται με ύψος μέχρι 50 μέτρα.

powergame.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας στο Α’ Δημοτικό Στάδιο Αργυρούπολης τη Δευτέρα 8 Ιουλίου στις 20:00

Υπολογίστε με ένα κλικ την τριπλή αύξηση στον κατώτατο μισθό του 2024 και τις νέες καθαρές αποδοχές

Πρόγραμμα Δράσεων Μαρτίου 2024 για τα 4 ΚΑΠΗ της πόλης μας

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ