31.5 C
Ellinikó
16/06/2024
elliniko-argiroupoli.gr
ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΛΛΗΝΙΚΟΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Εμείς, για το Δάσος» – Ίδρυμα Χατζηγάκη, Σωματείο Ερμής και Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης ένωσαν Δυνάμεις για την Ημέρα Περιβάλλοντος 2024

Κοινοποίηση

Περισσότεροι από 300 εθελοντές συγκεντρώθηκαν για ημέρα γεμάτη από δραστηριότητες για την φροντίδα του δάσους του Υμηττού.

Το Ίδρυμα Χατζηγάκη σε σύμπραξη με το Σωματείο Ερμής και με την υποστήριξη του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης πραγματοποίησαν μεγάλη πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2024 στις 5 Ιουνίου με ξεκάθαρο μήνυμα προάγοντας την Συλλογική Περιβαλλοντική Δράση, την Αλληλεγγύη, την ΣυμπερίληψηΓια την προστασία του περιβάλλοντος όλες και όλοι μαζί επιστρέψαμε στον Υμηττό με μία κοινή υπόσχεση, να φροντίζουμε και να στηρίζουμε με οργανωμένες κινήσεις και πρωτοβουλίες τα δάση μας όλο το χρόνο.

Η πρωτοβουλία «Εμείς, για το Δάσος» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης της έννοιας του “Εμείς” με στόχο την δημιουργία περιβαλλοντικά ενεργών κοινοτήτων. Το Ίδρυμα Χατζηγάκη με το Σωματείο Ερμής και το Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης απηύθυναν ανοιχτό κάλεσμα προς όλες και όλους. Περισσότεροι από 300 συμμετέχοντες/χουσες, μαθητές/τριες, άτομα με αναπηρίες, άτομα τρίτης ηλικίας, εθελοντές δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης, πολίτες από τις όμορες περιοχές, εκπαιδευτικοί κοινωνικοί λειτουργοί συμμετείχαν στις παρακάτω δραστηριότητες:

  • Πότισμα αναδασώσεων
  • Καθαρισμός δασικών εκτάσεων
  • Δημιουργία και συντήρηση δασικών μονοπατιών
  • Σηματοδοτήσεις μονοπατιών με χρώμα

Όλοι μαζί, καταφέραμε να πετύχουμε πολύτιμους στόχους:

  1. Να μάθουμε βιωματικά να θωρακίζουμε τις δασικές εκτάσεις που βρίσκονται δίπλα μας
  2. Να συνειδητοποιήσουμε μέσα από την συνεργασία ότι η φροντίδα του δάσους δεν σταματά σε μία αναδάσωση αλλά υπάρχει συνέχεια με σοβαρή δέσμευση για την συντήρηση και βιωσιμότητα του δάσους που συνδέεται με πολλαπλές εργασίες.

«Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα και αποδείξαμε για μια ακόμη φορά στην πράξη ότι μπορούμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε το περιβάλλον να πάρει μεγάλες ανάσες, από αυτές που έχουμε ανάγκη όλοι μας! Ο Εθελοντισμός είναι το ύψιστο λειτούργημα που έχουμε στην κοινωνία μας και το προσφέρουμε ανιδιοτελώς στην πόλη μας, στην κοινωνία. Ο Δήμος μας έχει κάνει μεγάλα βήματα στην προστασία του Περιβάλλοντος. Όλοι μαζί για να βγάλουμε τα καλύτερα αποτελέσματα», δήλωσε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

«Γιορτάσαμε την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος με τον καλύτερο τρόπο, σε μια συλλογική δράση συμπερίληψης με εκπροσώπηση της κοινωνίας μας, ήρθανε όλοι μαζί και έστειλαν μήνυμα για μια καλύτερη κοινωνία με ευοίωνο μέλλον», τόνισε η Ελίνα Αλεξίου, Αντιδήμαρχος Νεολαίας και Ατόμων με Αναπηρία Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης.

«Είμαστε κοντά σε αυτές τις δράσεις, κοντά στον Υμηττό, κοντά στο Δήμο. Συμμετέχουμε τα άτομα με αναπηρία είναι πάντοτε μέρος της κοινωνίας και στις δράσεις συμπερίληψης είναι ευκαιρία να αποδείξουμε στην πράξη αυτά που έχουν αξία και για εμάς», δήλωσε η Ειρήνη Καπελώνη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Σωματείου Ερμής.

«Με πολύ χαρά σήμερα περνάμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος εξαρτάται από εμάς, από τη συλλογική δράση», επεσήμανε η Ελισάβετ Χατζηγάκη, Γενική Γραμματέας Κοινωφελούς Ιδρύματος Χατζηγάκη.

Η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Ερμής», τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, τον Σύνδεσμο Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.)το Σώμα Εθελοντών Ελληνικού – Αργυρούποληςτην Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας & Πυρόσβεσης (ΕΟΔΠΕΑ).

Με την μεγάλη κινητοποίηση φορέων και σχολείων: Εκπαιδευτήρια Γεωργίου ΖώηInternational Metropolitan SchoolΚΑΠΗ Ελληνικού – ΑργυρούποληςΚίνηση Γυναικών Ελληνικού – ΑργυρούποληςΣωματείο Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής ΑμεΑ «Παναγία Ευαγγελίστρια»Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία “Νίκη” – Victor Artant και Φιλανθρωπικό Σύλλογο «Ο Καλός Σαμαρείτης».

Η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε με την άμεση υποστήριξη των επιχειρήσεων-μελών του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ)CocaCola Τρία Έψιλον, Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ. και Νestle Hellas S.A., οι οποίες προσέφεραν μερικά από τα αγαπημένα σε όλους προϊόντα τους προς τους εθελοντές και τις εθελόντριες. Για την ομαλή διεξαγωγή των εργασιών για την συντήρηση του δάσους με τα απαραίτητα εργαλεία, στάθηκε δίπλα μας η Praktiker Hellas.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Βραβεύσεις αθλητων

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Αργυρούπολη: Εν ενεργεία συνταγματάρχης ο ληστής με τη χειροβομβίδα

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η βραδιά παρουσίασης του παιδικού βιβλίου «Γιατί δε γελούν πια οι Καρυάτιδες»

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ